Testtrykkmetode for ulike ventiler

2021-10-03

1. Kuleventiltrykktestmetode
Styrketesten av pneumatikkenkuleventilbør utføres med ballen halvt åpen.
1)Flytende kuleventiltetningstest: ventilen holdes halvt åpen, den ene enden introduserer testmediet, og den andre enden lukkes. Roter kulen mange ganger, åpne den lukkede enden når ventilen er lukket, kontroller tetningsytelsen til fyllstoffet og pakningen, og ikke lek. Introduser deretter eksperimentelle medier i den andre enden og gjenta eksperimentet ovenfor.
2) Forseglingstest avfast kuleventil: roter ballen flere ganger før testen, lukkfast kuleventil, og tiltrekke testmediet til den angitte verdien i den ene enden. Sjekk tetningsytelsen til trykkmålerens innløp, bruk trykkmåleren med en nøyaktighet på 0,5 til 1, og området er 1,5 ganger det eksperimentelle trykket. Når tiden er spesifisert, er ingen trykkavlastningsfenomen kvalifisert. Introduser deretter eksperimentelle medier i den andre enden og gjenta eksperimentet ovenfor. Hold deretter ventilen halvåpen, lukk begge ender, og det indre hulrommet fylles med medium. Når du sjekker fyllingen og pakningen under testtrykket, må du ikke lekke.

3) Dentreveis kuleventilbør testes for tetning i alle posisjoner.


2. Tilbakeslagsventil
Tilbakeslagsventiltesttilstand: løfterentilbakeslagsventilakselen er i en posisjon vinkelrett på horisontalen. Rotasjonsaksentilbakeslagsventilkanal og ventilaksen er plassert nesten parallelt med den horisontale linjen. Under styrketesten innføres testmediet fra innløpsenden til den angitte verdien, og den andre enden lukkes. Det er kvalifisert å se at ventilen og ventilen ikke lekker. I tetningstesten innføres testmediet ved utløpet, og tetningsflaten kontrolleres ved innløpsenden. Det er kvalifisert at fyllstoff og pakning ikke lekker.


3. Portventil

Ventilen åpner og trykket på ventilen stiger til den angitte verdien. Lukk deretter porten og ta umiddelbart ut portventilen for å sjekke om tetningsdelene på begge sider av porten lekker, eller injiser testmediet direkte inn i pluggen på ventildekselet, injiser den angitte verdien, og kontroller deretter tetningen deler på begge sider av porten.


4. Butterflyventil
Styrketesten tilpneumatisk spjeldventiler den samme somklodeventil. Forseglingsytelsestesten tilsommerfuglventiltrenger å introdusere det eksperimentelle mediet i mediumstrømmen, sommerfuglplaten åpnes, den andre enden lukkes, og trykket injiseres i den angitte verdien. Etter å ha kontrollert fyllingen og andre forseglede deler for lekkasjer, lukk sommerfuglplaten, åpne den andre enden og kontroller om sommerfuglplaten tetter for lekkasje. Desommerfuglventilfor strømningsjustering er ikke testet for tetningsytelse.


5. Sikkerhetsventil
Styrketesten til sikkerhetsventilen er den samme som for andre ventiler. Den er testet med vann. Ved testing av den nedre delen av ventilen kommer trykket inn fra I=I-siden og tetningsflaten lukkes. Ved testing av toppen av ventilen og ventildekselet kommer trykket inn fra El-enden og den andre enden lukkes. Fenomenet at ventilen og ventilen ikke lekker vann innen den angitte tiden er kvalifisert.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy